Hoe was het artikel?

1494690cookie-checkThe Legend of Zelda Breath of Freedom 2020
Nintendo
17 november 2020

The Legend of Zelda Breath of Freedom 2020

Nu de Legend of Zelda: Age of Calamity aan het einde van de maand uitkomt, is er geen beter moment om de originele game opnieuw te bekijken.

Velen van hen hebben het al gespeeld, maar met de recente aanwinst van mijn Switch had ik eindelijk de kans om te gaan zitten en de game die mensen "de beste game in de franchise" noemden, een kans te geven.

Tot nu toe had ik dat geklets weggewuifd als louter een hype of de liefde die een huidige release typisch krijgt. Geef deze zaken een paar maanden de tijd, en meestal gaat het spel van "de beste in de serie" naar een redelijke positie in de hiërarchie. Voor mij betwijfelde ik of het mijn persoonlijke favoriet zou overtreffen: Majora's masker. Laat staan ​​de dichtstbijzijnde tweede plaats: The Ocarina of Time. Spirit Tracks, hoewel kort, is een moeilijk te verslaan titel omdat het van begin tot eind charme uitstraalde. Het afdwingen van deze verwachting was het simpele probleem dat de laatste twee Zelda-games in de open wereld voor mij een complete mislukking waren geweest.

Met de absolute vrijheid om overal heen te gaan, maar zonder enige reden om dat te doen, werden deze titels snel saai. Daarom was ik bang dat Breath of the Wild deze trend zou volgen, omdat het een zeer vergelijkbare ontwerpmentaliteit aannam. Ik ben verschuldigd hoe verkeerd dat was.

Hoewel de game inderdaad de onbeperkte vrijheid van zijn voorgangers biedt - je niet dwingt om in welke volgorde dan ook naar een kerker te gaan, of helemaal niet als je gewoon snel naar Ganon wilt rennen - koppelt het dit aan robuuste verkenningsmechanica en speurtochten. In een wereld vol activiteiten en geheimen gaf dit het spel de breedte van betrokkenheid en motivatie die ik bij zijn voorgangers ontbrak.

Elke gegeven taak en doelstelling kan op verschillende manieren worden bereikt, gebruikmakend van de verschillende mechanica van het spel. Natuurlijk kun je je een weg banen door vijandelijke rangen om bij de toren te komen om een ​​deel van de kaart te ontgrendelen, of je kunt een rotswand beklimmen en dat allemaal vergeten. Een andere toren bood de mogelijkheid om extra uithoudingsvermogen te gebruiken om hem te beklimmen of een lei met stasis omhoog te lanceren, of je zou hem kunnen voltooien zoals ik deed door de klif te omcirkelen, hem te beklimmen en dan een flinke afstand de toren op te glijden.

Meestal vereisen open-wereldgames dat je ontdekt welke methoden de ontwikkelaars willen dat je gebruikt om een ​​taak te voltooien. Zelden, en misschien is het te lang geleden sinds de laatste keer, krijgen we mechanica en worden we vervolgens losgelaten op een doel om het te voltooien zoals we het goed vinden of kunnen voorstellen. Breath of the Wild belichaamt die old-school mentaliteit.

In combinatie met andere kleine dingen, zoals elk wapen dat in je handen net zo krachtig is als in de handen van de vijand, een geweldig verhaal, fantastische voice-acting en een goed gemaakte wereld, is het onmogelijke gebeurd. Een Zelda-spel heeft Majora's Mask overtroffen. Godslastering ik weet het, waarschijnlijk ook ketters, maar het is eindelijk gebeurd. Met ingehouden adem kijk ik uit naar het vervolg van het verhaal met het vervolg en aanstaande Age of Calamity.

Andere Nintendo