Hoe was het artikel?

1711383cookie-checkDros bereikt financieringsdoel met nog tien dagen te gaan
evaluatieverslagen
2023/04

Dros bereikt financieringsdoel met nog tien dagen te gaan

Nadat een eerdere campagne in 2021 het financieringsdoel niet had bereikt, heeft indiestudio emergeWorlds dat wel gedaan teruggekeerd naar Kickstarter voor nog een ronde, en deze keer zijn ze erin geslaagd om binnen 24 uur geld te krijgen. Dit is geweldig, maar er zijn meerdere doelen te bereiken, met nog tien dagen om ze te halen. Ik ben opgewonden om te zien waar Dros heen zal gaan, dus laten we erin springen en verkennen.

Dros is een puzzel-rollenspel-avonturenspel met een eigenzinnig verhaal, geïnspireerd op fantasie-avonturen uit de jaren 80, zoals Labyrinth en The Dark Crystal. Ik zie de gelijkenis in de wezens die verschijnen in de clips die voor ons beschikbaar zijn, zoals het blauwe eenogige slijmwezen dat een van de twee speelbare personages is. Het kasteel van de schurk heeft ook een steampunk-esthetiek, die sterk doet denken aan Howl's Moving Castle en Abney Park.

Het verhaal van Dros draait om een ​​mysterieuze toren die is verrezen buiten de stad Nilemah, waar onze hoofdpersoon van onze menselijke premiejager woont. Deze toren is een kracht van boosaardigheid, die de wateren vergiftigt en ervoor zorgt dat mensen vermist raken. 'S Nachts worden de inwoners van de stad door een hypnotiserende melodie naar de toren gelokt. Als reactie hierop heeft de raad van Hoge Alchemisten de stad in quarantaine geplaatst. Kapitein, een premiejager van dubieuze afkomst en Kleine Dros, een slijmerig alchemistisch wezen met een geval van geheugenverlies, zit vast in de toren. Om te overleven, moeten ze hun verschil overwinnen en leren met elkaar om te gaan. Kijk naar dit prachtige kunstwerk:

 

Wat de gameplay-stijl betreft, is het het beste om de ontwikkelaars het volgende te laten uitleggen:

Dros stampt samen 3D puzzel platformen en tegen te gaan door het introduceren van een dubbel karakter schakelmechaniek, waarbij spelers de controle over elk personage kunnen overnemen.

Al vroeg in de ontwikkeling stelden we het volgende nogal onorthodoxe scenario voor:

"Wat als onze hoofdpersonages een symbiont en een gastheer waren... en beiden de ander nodig hebben om te overleven?" 

Kapitein en Kleine Dros vormen een onwaarschijnlijk binding. Ze moeten elkaar in leven houden en door de toren omhoog gaan. Elk personage kan iets wat de ander niet kan. Je zult het leren DETACH en terugkeer om puzzels op te lossen en allerlei vijanden te verslaan.

Kleine Dros gebruikt een cool  stealth monteur wanneer gescheiden van kapitein. Als ze eenmaal is betrapt in de gezichtsveld van vijand Dros ze zal automatisch worden teruggeslingerd naar haar menselijke schulp.

Eenmaal losgemaakt van haar mens 'schelp' (ook wel bekend als kapitein), Kleine Dros is vrij om een ​​podium te verkennen. Ze moet oppassen, want Dros buiten hun schulp is extreem kwetsbaar!

Combat in Dros is geïnspireerd door Zelda: Links ontwaken - snel en pittig. Kapitein kan aanvallenblok en pareren met zijn trouwe zwaard. Het overwinnen van vijanden omvat eenvoudige telegraafherkenning en timing van aanvallen/pareren.

Enki's Verkoopautomaat zijn verspreid over de toren te vinden. Hoewel hij het niet zou toegeven, is Enki nogal een ondernemer!

Verkoopautomaat in Dros kan spelers helpen als ze omhoog reizen in de toren:

  • Klassiek prima laadt de alchemistische levenskracht van Little Dros op. Deze zijn vrij algemeen.
  • Experimenteel prima smaken activeren meer van het alchemistische geheugen van Little Dros, waardoor Captain en zijzelf verbeterde vaardigheden krijgen.

Maar ja, ik vind dit er geweldig uitzien. Er zijn allerlei beloningsniveaus waaruit je kunt kiezen, met hogere niveaus die de kans bieden om een ​​NPC- of Dros-hut te creëren waarmee iedereen kan communiceren.

Ik hou ervan als veelbelovende games die hun Kickstarter-campagnes hebben gefaald, terug kunnen komen en slagen in een tweede poging. Sinds ik games op Kickstarter ben gaan ondersteunen, is Dros de derde die ik heb gesteund waar dit gebeurde, na The Dream of Shadowlands en Unsung Warriors. Sommige andere games gaan verloren als ze de eerste keer mislukken, zoals helaas het geval was met Out of The Hat van Not a Number studio. Gelukkig gaat Dros die weg niet in. Deze game heeft veel potentieel en ik kijk er naar uit om te zien waar het naartoe gaat. Volgens de campagne zou het in augustus van dit jaar uit moeten zijn. Wie weet, misschien wordt Dros een van de volgende grote indie-lievelingen?


Neira is een auteur die horrorromans schrijft met gotische meisjes in de voorsteden als hoofdpersonages. hun eerste, Raven's droom, werd een paar jaar geleden in eigen beheer uitgegeven op Amazon. Lola's Haunter is hun volgende roman, los van Raven's Dream, en gaat helemaal over een democratisch Goth-meisje dat zich verkleedt als Wednesday Addams en verlaten pretparken verkent op zoek naar geesten. Lola zal een rol spelen in de horrorvideogame Blue June en heeft mogelijk tegen het einde van het jaar een verfilming van een korte film. Volg Neira's tot nu toe onderontwikkelde blog voor updates!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Andere beoordelingsrapporten