Hoe was het artikel?

1711615cookie-checkRune Fencer Illyia speelt een geweldige tomboy-hoofdrolspeler en zoekt Kickstarter-financiering
evaluatieverslagen
2023/05

Rune Fencer Illyia speelt een geweldige tomboy-hoofdrolspeler en zoekt Kickstarter-financiering

In 2021 gaf ik een voorproefje van de aankomende Vernal Edge en parafraserend had ik er veel goede dingen over te zeggen: Vernal is precies het soort held dat we graag in games zien. Een sterke onafhankelijke vrouw met daadkracht. Ze wordt gevoed door haar pure woede en woede die ze richt op haar vijanden, maar vooral op haar dodelijke vader. Ik hou ervan hoe boos Vernal eruitziet als ze de monsters doodt die haar durven aan te vallen. Als er één ding is waar iedereen bij de nieuwe One Angry Gamer het over eens kan zijn, dan is het wel dat sterke vrouwelijke hoofdrolspelers die gerechtvaardigd zijn in hun woede, veel coolere hoofdrolspelers in videogames zijn dan de stereotiepe kerel met een pistool die iedereen doodt bij de minste provocatie. . Hoewel loser alt-right trollen misschien klagen over sterke vrouwen, is het type retrograde videogamehelden waar ze de voorkeur aan geven niet de toekomst van gamen.

We gaan deze week Vernal Edge beoordelen, dus dat is iets om naar uit te kijken. Maar spoilerwaarschuwing, Vernal stelde niet teleur. Ze is precies het type sterke vrouwelijke personage dat ervoor zou zorgen dat Tate-bros / nep-gamer-bros tranen van machteloze woede zouden huilen. En nu is er nog een game op Kickstarter die op zoek is naar fondsen met een al even geweldig sterk vrouwelijk hoofdpersonage. Haar jongere zus, hoewel niet het sterk gespierde type, is ook cool op haar charmante manier, sterk zijn betekent niet alleen gespierd zijn en ik denk dat beide belangrijk zijn voor een verhaal als dit. Zie, Illyische Rune Schermer:

Een jonge vlieger Runistisch genoemd Illyia van Maansteen wordt wakker in het puin van het luchtschip waarop ze had gereisd. Nu bevindt ze zich in de Verzonken koninkrijk Ithos, een mythisch oud eiland dat duizenden jaren geleden onder de golven zou zijn gezonken. Illyia moet deze vreemde, verwoeste wereld waarin ze is beland verkennen, haar vermiste tweelingzus vinden en de weg naar huis vinden.

Complete tegenpolen: Illyia en haar tweelingzus, Lilly.

Illyia van Maansteen is een jonge, tomboy-achtige Runist-in-opleiding, schijnbaar niet in staat om Runic uit te voeren buiten het oproepen van een opgeroepen zwaard. Terwijl haar verlegen tweelingzus Lelie van Smaragd is een wonderkind dat in staat is om een ​​Emerald glyphstone te gebruiken, Illyia moet nog slagen voorbij een glyphstone voor beginners: de eenvoudige Maansteen.

Illyia kan soms onbezonnen en ongevoelig zijn en handelt vaak zonder na te denken. Maar ze is ook attent en aardig voor anderen, en streeft er altijd naar om te doen wat volgens haar juist is.

Solina, Alban en Izusa. Wat brengt hen naar dit vervloekte eiland?

Kort na een noodlanding op het eiland ontmoet Illyia nog een tweeling: Solina, een overdreven serieuze meester van zwaardrunen; en haar schoolse broer, de pompeuze en arrogante Alban. Ze worden vergezeld door hun bewaker en beschermer: de stoïcijnse, kolossale ridder Izusa. 

Koninklijke telgen uit het zuidelijke koninkrijk Acria, ze beweren op een of andere pelgrimstocht te zijn, maar hun motieven zijn onduidelijk. Zijn ze vriend of vijand? De tijd zal het leren.

Ceci en Farrin, klasgenoten van Illyia.

Een medestudent aan de academie, Ceci van Aquamarijn is een constante doorn in het oog van Illyia en pest haar meedogenloos bij elke gelegenheid. Nooit gezien zonder haar beste vriendin, de rustige en beleefde Farrin van Amethist, Ceci is ook gestrand op Ithos en kan dienen als een onwaarschijnlijke bondgenoot (en rivaal!) van Illyia in haar zoektocht naar Farrin.

Het centrale heiligdom wordt beschermd door een vreemde barrière die het mysterieuze afstoot vloek. Mensen die de gave van Runen niet hebben, kunnen de Blight niet verdragen en worden snel overweldigd en komen vast te zitten in verwoeste kristallijne pilaren. Redden hen uit hun gevangenissen, en dat zullen ze het lege bevolken heiligdom terwijl je avontuur verder gaat!

Pocket, de baby Sahagin - en MiMi, een nabootser die ervan droomt schatzoeker te worden.

Runisten, dieren, beesten en monsters zijn immuun voor de Blight en zijn overal op het eiland te vinden. Van de hagedisachtige Sahagin-stammen tot bewuste Mimics, Illyia zal tijdens haar zoektocht veel interessante gezichten vinden en tegenkomen.

Een van de personages die Illyia ontmoet, kan mogelijk de jouwe zijn, als je de Runist Loremaster niveau!

Een vreemde en vervloekte plek, gevangen in de tijd - het verzonken koninkrijk Ithos, een mythisch eilandkoninkrijk dat duizenden jaren geleden onder de golven van de oceaan zou zijn gezonken, geregeerd door de onsterfelijken Voor altijd koning.

Donateurs van de Apprentice Tier kunnen de Digital HD-versie van deze kaart krijgen! Bekijk de details!

In Rune Fencer Illyia zijn er meer dan 24 verschillende gebieden naar Onthul Nu en ontdekken. Elk gebied heeft onderscheidende kenmerken Met unieke vijandenpuzzels, geheimen en traditionele kennis vinden.

Centraal heiligdom

Helemaal aan de rand van het Raindrop Sanctuary, en in het centrum van het koninkrijk, ligt een enorm stenen heiligdom gewijd aan de Blauwe Dame, die de constante regen doorstaat. Het is de laatste toevluchtsoord tegen de verderfelijke invloed van de Blight, beschermd door een vreemde blauwe barrière eromheen. Tijdens het hoogtepunt van Ithos was de Central Shrine een bruisend gebied, bezocht door zowel de welvarende mensen van Hightown als de arbeiders uit de lage kaste van Lowtown. Lang na de val van Ithos heeft de relatieve veiligheid van het heiligdom het mogelijk gemaakt dat schipbreukelingen zich daar konden verzamelen.

 

Koningspad

Een dicht, oranje en rood bos met gigantische bomen die zich naar de hemel uitstrekken. Kingspath was ooit de belangrijkste aanvoerroute voor koopvaardijkaravanen die arriveerden vanaf de Lantaarnkust, de belangrijkste haven van Ithos. Het pad leidde door het bos tot aan de grote stenen lift die hen duizenden meters omhoog zou tillen naar de Gates of Hightown. Nu, honderden jaren ongebruikt, is het pad overwoekerd en weerbarstig. Planten en bomen omringen oude wachtposten en straatlantaarns.

de Citadel

Een enorm paleis en de zetel van de macht van het koninkrijk Ithos, geregeerd door het raadselachtige Voor altijd koning. Majestueus, zelfs in zijn beschadigde staat. Een vreselijk miasma van duisternis valt over het hele paleis en de avondlucht wordt bloedrood als je de spiraalvormige torens beklimt. The Blight manifesteert zich, altijd ziend, op de Eastern Towers terwijl de dienaren en soldaten van de Forever King door de elegante zalen patrouilleren, zelfs in de dood. De Forever King is niet bang voor hen, want hij kan nooit echt sterven.

 

Ziet er goed uit, toch? Op het moment van schrijven heeft Rune Fencer al 93 dollar verdiend, waarmee hij zijn doel ruimschoots heeft overtroffen en meerdere stretchdoelen heeft behaald, en er zijn nog iets meer dan drie weken te gaan. Deze game wordt de volgende grote metroidvania. Ik heb gefinancierd op het niveau van het NPC-niveau, dus ik zal nog een NPC-personage van een gespierd meisje maken dat in het spel zal verschijnen. Je kunt het ook op elk niveau financieren, schiet op terwijl de tiers zijn nog steeds beschikbaar.


Neira is de in eigen beheer uitgegeven auteur van Ravens droom.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Andere beoordelingsrapporten